سیستم مدیریت یکپارچه چیست؟
مدیران سازمانهایی که دغدغه پیشبرد موفقیتآمیز مجموعه کاری خود را دارند، با عبارت "سیستم مدیریت" آشنا هستند. به زبان ساده، اقداماتی که یک سازمان برای مدیریت فرآیندها یا فعالیتهای کارکنانش اتخاذ میکند تا خدمات و محصولات نهایی بهتری ارائه کند و اهداف نهایی خود را برآورده کند، سیستم مدیریت یا Management System است.
به عبارت دیگر، سیستم مدیریت (Management System) روش و فرآیندی است که سازمانها و شرکتها برای سازماندهی عملکرد کارکنان و حرکت ساختارمند کل مجموعه، استفاده میکنند. هدف استفاده از سیستم مدیریت، حصول اطمینان از پیشروی روان و بدون اصطکاک امور محوله و انجام وظایف در چارچوب تعیین شده سازمان است.
خواسته سازمانها شامل برآوردن اهداف نهایی در ارائه کالا و خدمات از جمله رضایت مشتریان و هماهنگی با استانداردهای ملی و بینالمللی است. این رضایتمندی در چارچوبهای استانداردها و معیارهای مشخصی تعریف میشود.
معیار سنجش در سیستم مدیریت چیست؟
چارچوبهای متعددی برای سیستم مدیریت (Management System) سازمانها تعریف شده است که از آن جمله تشکیل ساختاری هماهنگ با استانداردهای ایزو (ISO) در زمینه کیفیت و کمیت کالا و خدمات است.
استانداردهای سازمان بینالمللی ایزو ISO، برای توسعه و تدوین معیارهای صحیح ارائه کالا و خدمات در سطح جهان تدوین شدهاند تا بهرهوری را در تمام کشورهای جهان تا حد قابل توجهی و هماهنگی ارتقا دهند. این استانداردها در زمینههای متعدد علمی، فنی، اقتصادی، اطلاعاتی، امنیتی، آموزشی، حمایت از تولید کننده و مصرف کننده، محیط زیست و طیف وسیعی از زمینههای کاری تبیین و تصویب شده و متناوبا بهروزرسانی میشوند.
علاوه بر آن، یک سازمان میتواند همراستا با استانداردهای ایزو (ISO) برای کارآمدی و تاثیرگذاری بیشتر در سطح ملی نیز استانداردهای خود را تدوین و به کارکنان ابلاغ کند.
فرآیند سیستم مدیریت به بالا بردن تاثیرگذاری عملکرد کارکنان یک سازمان و افزایش راندمان کاری کمک میکند تا فعالیتهای به هم پیوسته در مسیر مناسب به سمت خروجی بهینه پیش بروند. از این رو، مدیران سازمانهای موفق منابع مورد نیاز برای استقرار، بهکارگیری، نگهداری و بهبود مستمر سیستم مدیریت یکپارچه را برای خود فراهم میکنند.
بدون شک، عملکرد نظاممند و استاندارد، به پیشروی مناسب و اصولی برای افزایش بازدهی و بهرهوری اعضای یک سازمان کمک شایانی میکند.
سیستم مدیریت یکپارچه چگونه عمل میکند؟
به منظور نظارت دقیق برتمام بخشهای سازمان و کنترل کارکرد و عملکرد زیرمجموعههای مختلف، باید سلسله مراتب انجام مسئولیتها را مدنظر گرفت.
همچنین باید به طور شفاف باید مشخص شود چه کسی مسئول چه کاری، در چه زمانی، چگونه، به چه دلیل، و در چه مکانی است.
با کمک سیستم مدیریت یکپارچه، باید تمام مناسبات مرتبط به هم داخل یک سازمان را به دقت بررسی کرد.
علاوه بر موارد فوق، با کمک سیستم مدیریت بر پیشرفت وظایف نظارت میشود تا هیچ کار و اقدامی به تعویق نیافتد.
مزایای مدیریت سیستم یکپارچه
(Integrated Management System):
کاهش خطا
کاهش هزینهها
کاهش هدررفت زمان و انرژی
کاهش شکایات
کارآمدی بالاتر
بهرهوری بالاتر
انگیزه بیشتر کار
همکاری ارتقایافته
آگاهی بهتر
بهبود ارتباطات
مشتریان راضی بیشتر
چشمانداز فرصتهای بیشتر
در عصر تحول دیجیتال، اتوماسیون روندهای کاری یکی از ملزومات پیشرفت کاری محسوب میشود. نرمافزارها و اپلیکیشنهای متعددی برای سیستم مدیریت وجود دارد و ماژول سیستم مدیریت (Management System) نرمافزار Odoo ERP (اودوو) یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال برای نظارت بر روند کارها در بخشهای مختلف سازمان است.
روند سیستم مدیریت اودوو (Odoo) شامل اقدامها، عدم تطابق، حسابرسی و بررسی میشود و انواع مختلفی دارد:
- سیستم مدیریت مالی
- سیستم مدیریت کیفیت
- سیستم مدیریت کمیت
- سیستم مدیریت اسناد
- سیستم مدیریت کارمندان
- سیستم مدیریت استخدام
- سیستم مدیریت خروج کارکنان
- سیستم مدیریت رویدادها
- سیستم مدیریت شرکتکنندگان
- سیستم مدیریت دانشگاه
- سیستم مدیریت آموزش
- سیستم مدیریت امتحانات
- سیستم مدیریت حمل و نقل
- سیستم مدیریت هتل
- سیستم مدیریت بیمارستان
- سیستم مدیریت بیمه
- سیستم مدیریت حمل و نقل
- سیستم مدیریت سفر و تورتفریحی
- سیستم مدیریت محیط زیست
- سیستم مدیریت امنیت اطلاعات
- سیستم مدیریت ایمنی
- سیستم مدیریت ایمنی غذایی
- سیستم مدیریت انرژی
و ...
سیستم مدیریت مالی همان حسابرسی امور مالی است که نظارت بر روند کاری حسابداران را در دستور کار قرار میدهد و سلسله مراتب پیشبرد روند حسابداری در یک سازمان را با دقت بررسی میکند.
با پیوستن به ومودو، از ابزارهای بومیسازی شده اودوو (Odoo) برای مدیریت کسب و کار و استفاده از سیستم مدیریت مدرن بهره ببرید.