Skip to Content

برترین ERPهای جهان کدامند؟

آشنایی با بهترین ERP های دنیا
5 ژانویهٔ 2025 توسط
زهرا کریمی

فایده (ERP) چیست؟


کسب و کارها در هر زمینه‌ای که فعالیت کنند، با حجم فزاینده‌ای از داده‌ها روبرو می‌شوند که رفته رفته به کوه انبوهی از اطلاعات درهم پیچیده تبدیل خواهند شد. اگر این داده‌های انبوه در یک مکان به صورت منسجم  گردآوری نشده و به صورت سازمان‌یافته ذخیره نشوند، مدیریت آنها دردسرهای زیادی به همراه خواهد داشت. 


با این اوصاف، تکلیف مدیران بنگاه‌های اقتصادی و صاحبان کسب و کارها با این حجم از داده‌ها  چیست؟! آنچه مسلم است کسب و کارهایی که قصد دارند گام در مسیر موفقیت بگذارند نیازمند برنامه‌ریزی نظام‌مند هستند تا از داده‌های جمع‌آوری شده بهترین استفاده را بکنند. 


در همین راستا و هسو با تحول دیجیتال در دنیای امروز، شرکت‌های نرم‌افزاری متعددی اقدام به طراحی نرم‌افزارهایی تحت عنوان ERP یا Enterprise Resource Planning کردند که در ایران با عبارت «مدیریت منابع سازمانی» و یا ترجمه تحت الفظی «یا برنامه‌ریزی منابع سازمانی» شناخته می‌شود.


ابزارهای مدیریت منابع سازمانی / برنامه‌ریزی منابع سازمانی


انتخاب بهترین نرم‌افزار کار راحتی نیست. اما شناخت معروف‌ترین ابزارهای ERP جهانی به انتخاب مناسب‌ترین ابزار مدیریت منابع سازمانی / برنامه‌ریزی منابع سازمانی کمک می‌کند. در ادامه معروف‌ترین و موفق‌ترین ERPهای جهان را معرفی می‌کنیم.


برترین نرم‌افزارهای مدیریت منابع سازمانی / برنامه‌ریزی منابع سازمانی



شرکت نرم افزاری Oracle NetSuite 


یکی از معروف‌ترین شرکت‌های تولیدکننده نرم افزارهای ERP در دنیا است و از بزرگترین شرکت های آمریکایی است. Oracle NetSuite پیشگام در استفاده از مدل نرم‌افزاری (SaaS) یا فضای ابری است و برای اتوماسیون و پردازش فعالیت های روزمره و اداری استفاده می‌شود. 

محصول ERP این شرکت بسیار بالغ است و سابقه قابل توجهی در زمینه ارائه راهکارهای مدیریت منابع سازمانی بویژه در بخش حسابداری دارد. از مزیت های اصلی این نرم‌ افزار سهولت کار با آن برای تمام کاربران از مدیران سازمان‌ها تا کارمندان است.

لازم به ذکر است، یکی از نقاط قوت Oracle NetSuite، همسویی قدرت و منعطف آن با شرکت‌های کوچک و متوسط است. Oracle NetSuite همچنان یک نرم افزار قابل اعتماد است که توسط سازمان‌های متعددی به طور گسترده استفاده شده است. 



نرم افزار Microsoft Dynamics




نام مایکروسافت با ویندوز گره خورده است و برای تمامی کاربرانی که از کامپیوتر و لپتاپ استفاده می‌کنند، کاملا آشناست. شرکت مایکروسافت از دیگر رقبای نرم افزاری خود هرگز عقب نمی‌افتد و در کنار ارائه نرم افزارهای متعدد تخصصی و عمومی، اقدام به ارائه نرم افزار ERP کرده است. 

ERP شرکت مایکروسافت به کاربران کمک می کند تا راه حل های end-to-end پیدا کنند. این نرم افزار به دلیل هوش تجاری فدرتمند خود، بینش مناسبی به صاحبان کسب و کارها و تیم‌های فروش می‌دهد تا مسیر تبدیل مشتریان بالقوه تا بالفعل را به درستی پیش بروند. با نرم افزار Microsoft Dynamics به راحتی قراردادهای مشتریان را پیگیری کرده و به سهولت به تاریخ قرارداد، تاریخ تحویل و هزینه‌ها دسترسی دارید.

قابلیت انعطاف پذیری و بومی سازی این نرم افزار بالا است بنابراین با صنایع و کسب وکارهای مختلف در کشورهای بسیاری سازگار می‌شود. یک مزیت دیگر Microsoft Dynamics که وجه تمایز این ERP در مقایسه با دیگر رقابست، قابلیت یکپارچگی آن با محصولات مایکروسافت است. ناگفته نماند، هزینه ERP مایکروسافت بالا است و بسیاری از کسب و کارهای کوچک و حتی متوسط توان تهیه و نگهداری از Microsoft Dynamics را برای مدیریت منابع سازمانی خود ندارند.


نرم افزار SAP ERP



شرکت آلمانی SAP یکی از بزرگترین شرکت‌های نرم افزاری جهان است که شعب متعددی در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و خارج از منطقه یورو دارد. یکی از دلایل رشد نرم افزارهای این شرکت، ارائه محصولات مختلف بر بستر Cloud است که کاربران بسیاری را در بخش خدمات ابری SAP جذب کرده است. 

در میان محصولات متعدد شرکت SAP محصول ERP این شرکت یک نرم افزار قدرتمند است که برای سازمان‌های بزرگ در سطح جهانی طراحی شده است. محصول ERP شرکت SAP شهرت جهانی دارد و مشتریان بزرگی در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند.

ماژول‌های SAP ERP به دو دسته ماژول‌های کاربردی و ماژول‌های تخصصی تقسیم می‌شوند.

ماژول‌ها کاربردی شامل: مدیریت سرمایه انسانی (SAP HCM)، برنامه‌ریزی تولید (SAP PP)، سیستم پروژه (SAP PS)، مدیریت مواد (SAP MM)، توزیع و فروش (SAP SD)، تعمیر و نگهداری (SAP PM)، امور مالی و کنترل (SAP FAC)، و مدیریت کیفیت است (SAP QM).


ماژول‌های تخصصی SAP ERP شامل نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) است که رتبه خوبی در میان کاربران از آن خود کرده است. ماژول‌های تخصصی دیگر SAP ERP نرم افزار مدیریت روابط با تامین‌کنندگان (SRM) است که یکپارچه با نرم افزار مدیریت زنجیره تأمین (SCM) و نرم افزار چرخه تولید کالا (PLM) است.



ایــــن مـــطــــلــــب تــــــکـــمــــیــــل خــــواهــــد شـــــد ...