Skip to Content

دفتر معین

Subsidiary Ledger
31 دسامبر 2024 توسط
زهرا کریمی


دفاتر حسابداری


حسابداری یک رُکن اصلی در مدیریت هر نوع کسب و کار با هر اندازه‌ای است. برای پیشبرد بهینه حسابداری، فرد حسابدار به ابزارهایی برای رسیدگی به امور مالی نیازمند است که از آن جمله دفاتر  حسابداری هستند. 


برای آشنایی با حسابداری باید ابتدا این دفاتر را شناخت چراکه هر روز اسناد و اطلاعات مالی را باید دراین دفاتر ثبت کند. به عبارت دیگر، حسابداران تمام رویدادهای مالی را در دفاتر ثبت و ضبط می‌کنند تا برای ارائه ترازنامه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی از آن استفاده کنند. 


این دفاتر حسابداری استانداردهای خاص خود را دارند و همه بنگاه‌های اقتصادی موظفند از آنها استفاده کنند. برخی از این دفاتر رسمی هستند که از آن جمله دفتر روزنامه و دفتر کل حسابداری را می‌توان نام برد. اما برخی از دفاتر حسابداری دفاتر غیر رسمی یا کمکی هستند که از میان می‌توان به دفتر معین اشاره کرد.


دفتر معین یک دفتر کمکی برای دفتر کل است که در آن اطلاعات تفصیلی درباره حساب‌های ثبت شده در دفتر کل به منظور ثبت تراکنش‌ها در سطح دقیق‌تر نگاشته می‌شود. برای مثال اگر در دفتر کل یک حساب تحت عنوان بدهکاران داشته باشیم، در دفتر معین به صورت جزئی اطلاعات بدهکاران را تفکیک کرده و ثبت می‌کنیم.


 اگر کسب و کاری هنوز از نرم افزار حسابداری استفاده نمی‌کند، استفاده از دفتر معین برایش بسیار حائز اهمیت است.






دفتر معین به انواع مختلفی تقسیم می‌شود:


  • دفتر معین بانک
  • دفتر معین بدهکار
  • دفتر معین اموال
  • دفتر معین بستانکار
  • دفتر معین حسابت پرداختی
  • دفتر معین حساب دریافتی


 در این دوره تحول دیجیتال، با الکترونیکی شدن کارها دفتر معین حذف شده و نرم افزارهای حسابداری جایگزین آن شده‌اند. در واقع با عمومیت یافتن استفاده از نرم افزارهای حسابداری، نیاز به دفتر معین برطرف شده زیرا فناوری پیشرفته و امکانات خودکار ابزارهای دیجیتال، الزام وجود دفاتر تفصیلی را از بین برده است.


با کمک نرم افزارهای حسابداری تمام تراکنش‌ها به صورت خودکار با تمام جزییات ثبت می‌شوند و نیاز به ورود دستی اطلاعات تفصیلی وجود ندارد.


در دفتر کل دیجیتال، به راحتی یک حساب تعریف و برای توضیح بیشتر زیرمجموعه‌های آن حساب اضافه و ثبت می‌شوند؛ بنابراین دیگر نیازی به تعریف دفتر مجزا تحت عنوان دفتر معین نیست. 


با وم​​ودو حسابداری کسب و کار خود را کاملا خودکار کرده و از تحول دیجیتال لذت ببرید.


پایان/